HC's pilsner


Opskrift:

3 kg Pale Ale malt, 5,5 ebc
1 kg Cara Hell malt, 25 ebc
0,5 kg Hvede malt

50 g Saaz humle

2 x 11,5 g Saflager S-23 undergær

75 g sukker til anden gæring

Brygning:

1. marts 2008:
14:10 - 70 grader rammes. Malt tilsættes. Forsøgt med vand fra den varme hane
14:15 - 66 grader (max. temp. set 73 grader mellem 14:15 og 15:05)
15:05 - 69 grader

16:00 - Kaotisk sparging afsluttet. Glemte at hæve temperatur til 75 grader under sparging og valgte derfor at nedsænke malt igen. Slutspargede med 3L.

16:15 - 40 g humle tilsat

17:00 - Chiller 'tilsat'

17:05 - 10 g humle tilsat

17:15 - Chill startet

17:45 - Gær tilsat

OG: 1049 (1/3-2008)
IG: 1021 (18/3-2008)
FG: ~1019 (27/4-2008)

Tilsatte sukker under tapning: 6,5 g/L